MaijaKajomeri

Miksi Suomi ei tunnusta Armenian kansanmurhaa?

Kansanmurhan viimeinen tavoite ja askel on kansanmurhan kieltäminen eli tapahtuman mitätöinti. Tässä myös Suomen valtio on mukana sillä Suomen valtio ei virallisesti tunnusta Armenian kansanmurhaa 1915 kansanmurhaksi vaan puhuu joukkotuhosta? Samaa voidaan näinä päivinä kysyä myös Palestiinan kohdalla. Suomi ei tunnusta Palestiinan valtiotakaan. Eikä hidasta näännytystä, joka on kestänyt jo vuosikymmeniä. Vastaus on tietysti ulkomaan politiikka. Turkille ja Israelille ei ryppyillä, rikkovat ne kuinka paljon vain kansainvälisiä lakeja ja toimivat inhimillisyyttä vastaan. Kurdit saavat myös osansa. Palatakseni Armenian kansanmurhaan, tilanne on se, että edes Hollywood -elokuva "The Promise" ei syystä tai toisesta ole Suomen elokuvateattereissa levityksessä. Koska se käsittelee Armenian kansanmurhaa. Nähtäväksi jää, tuleeko levitykseen "The Ottoman Lieutenant". Luultavasti, sillä se ymmärtääkseni on "turkkilasvastine" kansanmurhan tapahtumista. Mikä Armenian kansanmurha? No ehkä tietoisuus leviäisi mikäli tämä mm. Christian Balen tähdittämä "The Promise" -elokuva edes tulisi valkokankaillemme. SOAD? Sanoooko se jotakin? Ehkä myös Serj Tankianin kautta nuorempi polvi pääsisi tiedon jyvälle. Suomessa kannattaa lukea Serafim Seppälän teoksia, joiden kautta löytää tiensä alkuperäislähteisiin, sillä Armenian kansanmurhasta on runsaasti kirjallisuutta sekä myös valokuvatodisteita. Kansanmurhan käsite on peräisin juuri Armenian kansanmurhasta. Sanotaan myös, että Hitler jalosti kansanmurhatekniikkaa Armenian pohjalta. Olisiko holokausti mahdollisesti estynyt jos Ottomaanit/Turkki olisi saatettu vastuuseen? Olisiko nyt vihdoin aika kunnioittaa uhreja edes sen verran, että kokonaisen kansan historia ja olemassaolo tunnustettaisiin ja edes jonkinlaiset korvaukset suoritettaisiin?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Miten valtio, joka on itsenäistynyt 1917, voi tunnustaa tapahtumia valtiollisesti ennen itsenäistymistään? Ehdottaisin kääntymistä Venäjä-Neuvostoliitti-Venäjän suuntaan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Suomen rikoslaissa on rikos nimeltä "joukkotuhonta". Kansanmurha ei ole suomenkielinen juridinen termi. Olisi vähän hassua, jos eduskunnan tai hallituksen pitäisi luoda virallinen luettelo moraalisesti erityisen paheksuttavista maailmanhistorian tapahtumista.

Toimituksen poiminnat